המחצית הראשונה של שנת היובל התאפיינה מחד גיסא בחגיגות ובאירועים לציון שנת ה-50, ומאידך גיסא בהחרפה מתמדת בין דתיים לחילוניים.
* מוקד הבעיה בתהליך השלום הוא סביב היקפי הנסיגה השנייה מהשטחים והתניית הנסיגה השלישית במשא ומתן על הסדרי הקבע. דחיית ההכרעה לגבי יישומו של הסכם אוסלו הובילה למשבר בתהליך. יוזמת הגישור האמריקני קובעת שישראל תיסוג בשלבים (13.1%) משטחי C.
* בד בבד מתרחשת פעילות מדינית סביב היוזמה הישראלית לנסיגה מדרום לבנון במסגרת החלטת מועצת הביטחון 425.
* על רקע ניסיונות עיראק להגביל את הבדיקות של נציבות הפיקוח של האו"ם, נבחנה בארה"ב אפשרות של פעולה צבאית נגד מתקנים בעיראק, שנחשדו בפיתוח נשק להשמדה המונית. עקב כך יצאה ממשלת ישראל בהכרזות בדבר הצורך להיערך לסכנה על אף הסבירות הנמוכה לירי טילים על ישראל. הוחלפו ערכות לכחצי מיליון אזרחים. החיים שבו למסלולם בתום שליחותו המוצלחת של מזכ"ל האו"ם קופי אנאן.
* האירוע המרכזי לחגיגות שנת היובל למדינה פעמוני יובל התקיים ב-30 באפריל בירושלים. האירוע כלל אפקטים מיוחדים, והופעתם של כ-2,000 זמרים, רקדנים ושחקנים. המופע לווה במחלוקת סביב הופעתה של להקת המחול בת-שבע, לאחר שהסיעות הדתיות דרשו לבטל או לפחות לשנות את הריקוד "אחד מי יודע" במופע "אנאפזה" של אהוד נהרי. השתלשלות האירועים הביאה בסופו של דבר לביטול הופעתה של הלהקה.
* כתוצאה מהמדיניות הכלכלית של הממשלה הגיע מספר המובטלים לממדים שלא היו כמוהם בעבר.
* ערב יום העצמאות ה-50 למדינה יצאו ראש הממשלה, שר האוצר ונגיד בנק ישראל בהכרזה על תכנית הליברליזציה במטבע חוץ, שעיקריה: להתיר לאזרחי ישראל לבצע עסקאות בישראל בכל מטבע; לאפשר הוצאת כל סכום כסף במט"ח לחו"ל; לאפשר פתיחת חשבונות בבנקים בחו"ל ללא הגבלת סכומי ההפקדה; להתיר קניית דירות, בתים, נכסי נדל"ן ונכסים אחרים בחו"ל.
* עזר ויצמן נבחר לכהונה שנייה כנשיא מדינת ישראל.
* האלוף שאול מופז נתמנה לרמטכ"ל ה-16 של צה"ל במקומו של רב אלוף אמנון ליפקין-שחק.
* שר החינוך והתרבות וסגן ראש הממשלה, זבולון המר, נפטר ב-20 בינואר, בהיותו בן 62.
* שר האוצר לשעבר, יצחק מודעי, נפטר ב-14 במאי 1998, בהיותו בן 72.