בשנות השלושים נחשבה המרגרינה למוצר יקר ובישראל אכלו בעיקר חמאה זולה שיובאה מאוסטרליה. העולים מגרמניה, היו כמעט היחידים שידעו מה זו מרגרינה.
החברה לייצור מרגרינה בלו בנד הוקמה בשנת 1938 על ידי ד"ר ארנולד הילדסהיימר, שעבד במפעל הגרמני של חברת יוניליוור. המפעל הוקם כשותפות בין יוניליוור לבין חברת שמן שבשטחה הוקם המפעל.
בהדרגה התרחב המפעל וב- 1947 הוקמה מחלקת "תלמה" שייצרה מרגרינה חדשה בשם גולד בנד שהכילה גם חלב, מיונז, ובהמשך גם קוביות מרק אפונה וממרח חרדל. כל העבודה במפעל נעשתה באותן שנים באופן ידני.
בשנת 1963 שונה שם החברה ל"תוצרת מזון ישראלית" (תמ"י) ובשנת 1965 היא זכתה בפרס היצואן המצטיין, ולה שווקים רבים באירופה.