ביום ט"ו באב תר"ה (19 באוגוסט 1845) נולד לברון ז'יימס רוטשילד ולאשתו בטי (בתיה) בנם השלישי ונקרא שמו בנימין-אדמונד. בטי היתה בתו של סלומון (שלמה) רוטשילד מווינה, אחיו של ז'יימס. היא היתה אשה דתית, דקדקה במצוות והקפידה על חינוך ילדיה, כיהודים שומרי תורה ומסורת. היתה לה השפעה רבה על בנה בנימין והוא אהב אותה מאוד. הבית שבו גדל בנימין-אדמונד היה ארמון מפואר, גדוש בשכיות-חמדה אמנותיות, מסודר במיטב הטעם העדין ומשמש בית ועד לחשובי האמנים וההוגים של פאריס. הנער בנימין, שגדל באווירה זו, נעשה חובב אמנות מובהק וידיד קרוב לכמה מטובי הסופרים וההוגים. בזכות הבנתו הרבה ומומחיותו ביצירות אמנותיות נבחר, ברבות הימים, כחבר האקדמיה לאמנות בפאריס.
את השכלתו רכש בנימין בבית ספר מיוחד לאצילים, שבו מצא עניין מיוחד בלימודים ההומאניים-הקלאסיים, הספרות, האמנות וכן בלימודי הטבע. מפי מורה המשפחה, ד"ר אלברט כהן, למד יהדות וספג ממנו אהבה למסורת ולהיסטוריה של עם ישראל.
הוא נשא לאשה את אדלואידה (עדה) דודניתו, בתו של קרל וילהלם (שמעון-וולף) רוטשילד מפרנקפורט. שמעון-וולף כונה בשם "הברון הצדיק" - על שם אדיקותו בדת ומעשי הצדקה והחסד הרבים שבהם הצטיין.
מבית זה באה עדה אשתו של בנימין. לא יפלא, איפוא, כי היא עודדה אותו, הן בקיום בית שומר כשרות, שבת ומסורת, והן במעשי צדקה וחסד לעמו.
הברון הצעיר בנימין-אדמונד נהג ללכת לבית-הכנסת בקביעות בשבתות ובחגים ושם התקרב מאוד אל רבה הראשי של פאריס - הרב צדוק הכהן. רוטשילד העריץ מאוד את הרב והושפע ממנו. להשפעתו של הרב הכהן על הברון הצעיר נודעת חשיבות רבה, בכל פעולותיו העתידות למען עם ישראל וארץ ישראל.
עוד בנושא:
בית רוטשילד
משפחת רוטשילד למען עם-ישראל וארץ-ישראל
ברון צעיר גדל בפאריס
הברון רוטשילד - פנים אל פנים עם בעיות היהודים
מושבות ראשונות של חובבי-ציון
הברון רוטשילד וניסיונו ליישב יהודים בארץ-ישראל
הברון רוטשילד ותרומתו להקמת ראשון לציון
אורות וצללים במפעלו של הברון רוטשילד
פעולותיהן של יק"א ופיק"א בארץ-ישראל
ביקוריו של רוטשילד בארץ-ישראל
מנאום הנדיב
הברון רוטשילד - אחרית ימיו ותרומתו לקרן הקיימת לישראל
דברים לזכרו של הברון רוטשילד