מחבר:
רוני רייך
מילות המפתח: פרשנות המקרא, ארכיאולוגיה, ארכיאולוגיה מקראית
הממצאים הארכיאולוגיים הם חלקיים ואילמים כשלעצמם. לעומתם, הטקסטים העתיקים הם לכאורה מפורטים וישירים. האמנם, או שיש בהם שיבושים, סתירות פנימיות ומגמתיות? ואם יש ניגוד בין הממצאים לבין הטקסט, למי יש להאמין? אגב – מי בדיוק הרג את גלית? /למידע מלא...
קהל יעד: תיכון,
תיכון ומעלה תאריך: ינואר - פברואר, 1999 שפה: עברית
מחברת:
נירית שלו- כליפא
מילות המפתח: ירושלים ביהדות, ארכיאולוגיה מקראית, פיר וורן (מפעל מים)
סיפורה של משלחת חפירות שחפרה בירושלים בעיר דוד בתחילת המאה ה- 20, מתוך מטרה לחשוף את ארון הברית ואוצרות מקדש שלמה. המאמר מספר על היוזמה שעמדה מאחורי ארגון המשלחת, על ההכנות, החפירות, התגליות ועל השערוריה שהתחוללה בירושלים ובאמפריה העות'ומאנית בעקבות התנהלות המשלחת. /למידע מלא...
מילות המפתח: מצרים, ארכיאולוגיה מקראית, פרעה
ממצא ארכיאולוגי מאל- עמרנה שבמצרים. כנראה שזהו דיוקנו של פרעה אחנאתון אך קשה לדעת אם זוהי טיוטת תבליט שנעשתה בידי תלמיד או יצירת אומן בלתי גמורה.
בעלי זכויות:University of Chicago. Oriental Institute
מילות המפתח: מצרים, ארכיאולוגיה מקראית
פסלון של קדר שנמצא בחפירה ארכיאולוגית בקבר בגיזה שבמצרים. הנפטר, ני-קו-אינפו נקבר כשלצידו פסלונים של בני משפחתו ושל בעלי תפקידים בביתו. התפישה שמאחורי מנהג זה היא שהחיים שלאחר המוות הם המשך של החיים על פני האדמה ולכן יש לנפטר צורך בסביבת חייו הרגילה.
בעלי זכויות:University of Chicago. Oriental Institute
מילות המפתח: מצרים, חניטה, ארכיאולוגיה מקראית
המסכה נמצאה בחפירה ארכיאולוגית בפיום שבמצרים. היא כסתה את ראשה וכתפיה של אישה חנוטה. המסכה עשויה מפפירוס ומפשתן, צבועה ומוזהבת. האישה עונדת לצווארה קמיע בצורת לב. על כתיפה מצויר מקדש ובו האל אוזיריס. דמות אלוהית זו מייצגת את התחייה מחדש לאחר המוות.
בעלי זכויות:University of Chicago. Oriental Institute